1. Kiinnostava esimerkki. Kuva muuttui sävykkäämmäksi ja ikäänkuin kirkkaammaksi.

    T: Hiippatiainen

    VastaaPoista
  2. Niin, se oli tarkoituskin. Olisi mukavaa kuulla kokemuksia kompaktikameroista, erityisesti haluaisin tietää, onko muiden merkkien kuin Samsungin kompaktikameroissa lähes täydet käsisäädöt, paljon valmiita tehosteita (kuten wanhat kuwat) ja kuvaeditori. Voit laittaa kommenttia vaikka nimettömänä, niinhän täällä muutkin tekevät. Olisi mukavaa lukea mielipiteitä.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista pohdiskelua.

    Ainakin Nikonin järkkäreissä on ihan halvimmasta mallista alkaen erittäin monipuolinen kuvankäsittelyohjelma HDR-toimintoineen ja perspektiivinmuokkauksineen itse kamerassa.

    Rajalassa on tällä hetkellä kovassa tarjouksessa tällainen: http://www.rajalacamera.fi/olympus-xz-1-black/23N3869492/dp?openGroup=433

    Ei se silti järkkärille vertoja vedä, mutta jossain testissä analysoitiin, että on parhaita pokkareita mitä tänä päivänä saa. Jos haluat tutustua kuvalaatuun, vilkaisepa blogistani: http://jpkfoto.blogspot.fi/2013/04/valtava-maara-pienoismalleja.html. Kennokin on tavallista pokkaria hieman isompi. Muuten siitä löytyy nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet lievää hdr-toimintoa myöten. Zoomi tosin 4-kertainen mutta valovoima peräti 1,8-2,4

    Siinä tuli pieni mainospala, mutta itse olen ollut tuohon kakkoskamerana todella tyytyväinen:)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Samsung ST95 halpispokkarin 16 megapikselin kenno tuottaa laadullisesti hyviä kuvia. Verrattuna Canon EOS 1000D järkkäriini jopa parempia. Tiedän, etteivät megapikselit tee kaikkea. Ainakin omistamani optiikka järkkäriin yhdistettynä omistamaami runkoon, ei valitettavasti saa aina värejä tallennettua hyvin, ainakaan, ellei vekslaa säätöjen kanssa kovasti... No, itse olen ollut melko tyytyväinen kumpaankin kameraani. Uskon kyllä, että myös halvimmat järkkärit ovat kehittyneet sen jälkeen, kun pari vuotta sitten ostin omani alennuksesta.

      Ja vielä, kiitos kommentistasi!

      Poista
    2. Vielä pienenä täydennyksenä edelliseen, että kovin suuri mekapikselimäärä itseasiassa on pokkarissa monesti vahingollinen, koska pieneen kennoon yhdistettynä se saa aikaan sen, että pikselit jää pieniksi ja kohina kasvaa ja valovoima heikentyy.

      Järkkäreissä tuo mekapikselimäärän kasvattaminen toimii kun kenno on tarpeeksi suuri. Silloin se oikeasti alkaa kasvattaa resoluutiota eikä kohinaa.

      Se että pokkarilla päihittää jopa halvan järkkärin onkin jo kova juttu. Mulla tuon Nikonin D3100 perään ei silti tuolla Olympoksella ole mitään asiaa vaikka hyvä kamera onkin.

      Mutta oli sitten kuvattu millä tahansa niin komeita luontokuvia sulla on. Jatketaan harjoituksia!

      Poista
    3. Minun kuvani on siis otettu osa pokkarilla, osa järkkärillä. Canon EOS 1000D:n laatu vain on niin... miten sen nyt sanoisi... ei niin kovin hyvä. Olen kyllä kuullutkin useita mielipiteitä, että Nikonin halvat kamerat olisivat parempia. Ne sinäänsä ovat makuasioita.

      No mutta, joka tapauksessa harjoitus tekee mestarin, ja harjoittelu on vielä kesken.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! Luen kyllä kommenttisi, ja vastaankin siihen.
Thank you for adding a comment! I will read it, and answer it, too.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu